DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Stellantis, Avrupa’da 30 yeni hibrit model sunacak

Yayınlanma Tarihi : Google News

Dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından Stellantis, 2024 yılı içerisinde Avrupa’da 30 farklı hibrit modelini satışa sunmayı planlıyor.

26 Temmuz 2024 – Dünya otomotiv pazarında önemli bir oyuncu olan Stellantis, çevreci ve yenilikçi araç teknolojileriyle dikkat çekiyor. Şirket, hibrit, şarj edilebilir hibrit (PHEV) ve tamamen elektrikli araçlardan oluşan geniş bir ürün yelpazesini tüketicilere sunarak sürdürülebilir ulaşım çözümlerinde öncü olmayı sürdürüyor. Stellantis, 2024 yılı içerisinde Avrupa’da 30 farklı hibrit modelinin satışa sunulacağını ve 2026 yılına kadar altı yeni model daha tanıtmayı planladığını duyurdu.

Stellantis, özellikle gelişmiş eDCT (elektrikli Dönüştürülmüş Çift Kavrama) teknolojisine sahip hibrit modelleri ile Avrupa pazarındaki artan müşteri taleplerine hızla yanıt veriyor. Şirket, Avrupa’daki üretim tesislerinin yüzde 70’inden fazlasında hibrit araçlar üretiyor ve Fransa’nın Metz ile İtalya’nın Torino şehirlerinde bulunan eTransmissions ortak girişimi aracılığıyla eDCT üretimi gerçekleştiriyor. Bu tesisler, 11 farklı araç üretim hattına tedarik sağlıyor ve Stellantis’in yıllık toplam eDCT üretim kapasitesi 1,2 milyon birimi aşıyor.

Alfa Romeo Junior ve Tonale, Citroën yeni C3, yeni C3 AirCross, C4, C4X, C5 AirCross ve C5X, DS 3 ve DS 4, Fiat Panda ve 600, Jeep® Avenger, Renegade ve Compass, yeni Lancia Ypsilon, Maserati Grecale, Opel/Vauxhall Corsa, Astra, Astra SportsTourer, Mokka, Frontera ve yeni Grandland, Peugeot 208, 308, 308 SW, 408, 2008, yeni 3008 ve yeni 5008.

Stellantis, hibrit araç pazarında 2023 yılına kıyasla 2024 yılının başından itibaren yüzde 41’lik bir satış artışı kaydetti. Şirket, yeni modellerle birlikte müşteri tabanını genişletmeyi ve bu alandaki liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Avrupa’daki A ve B segmentleri ile hafif ticari araç pazarlarında, elektrikli, yakıt hücreli, şarj edilebilir hibrit ve hibrit araçlarla düşük emisyonlu araçlarda satış lideri konumunda yer alıyor.

Stellantis, sürdürülebilirliğe yönelik yenilikçi yaklaşımlarını vurgulayan Genişletilmiş Avrupa Stellantis Operasyon Direktörü Uwe Hochgeschurtz, “Avrupalı müşterilerimize hibrit teknolojiler sunma taahhüdümüzle sektördeki liderliğimizi sürdürüyoruz. Bu teknoloji, sadece içten yanmalı motorların verimliliğini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda daha düşük emisyonlar, gelişmiş menzil ve uygun fiyatlı çözümler sunmamızı sağlıyor” dedi.

Stellantis’in hibrit araçlarında kullanılan eDCT teknolojisi, şehir içi sürüş koşullarında tamamen elektrikli sürüş de dahil olmak üzere akıcı ve verimli bir sürüş deneyimi sunuyor. Elektromotor, içten yanmalı motorun durduğu durumlarda aracın hareket etmesini sağlarken, 48 Volt, 0,9 kWh batarya sürüş esnasında 1 km’ye kadar menzil sunuyor ve frenleme sırasında kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor. Tek Kayışlı Marş Jeneratörü, elektrikli ve hibrit modlar arasında hızlı ve sorunsuz geçiş sağlıyor. eDCT teknolojisi, içten yanmalı motorlara kıyasla karbon emisyonlarında yüzde 20’ye kadar azalma sağlıyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

 

Dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından Stellantis, 2024 yılı içerisinde Avrupa’da 30 farklı hibrit modelini satışa sunmayı planlıyor. 26 Temmuz 2024 – Dünya otomotiv pazarında önemli bir oyuncu olan Stellantis, çevreci ve yenilikçi araç teknolojileriyle dikkat çekiyor. Şirket, hibrit, şarj edilebilir hibrit (PHEV) ve tamamen elektrikli araçlardan oluşan geniş bir ürün yelpazesini tüketicilere sunarak sürdürülebilir ulaşım […]

DEVAMINI OKU