DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Alman otomotivinde kriz durulmuyor! BMW’den şoke eden karar…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Alman otomotivinde kriz durulmuyor!  BMW’den şoke eden karar…

Volkswagen’de yaşanan kriz otomotiv sektöründe deprem etkisi yaratmaya devam ediyor. Volkswagen’den sonra BMW’den piyasada ses getirecek haber geldi.

Alman otomobil üretici Volkswagen tasarruf ve maliyet azaltmak için Almanya’daki fabrikalarını kapatma süreci içerisine girmişken Alman otomobil üreticisi BMW‘den de dikkat çeken bir açıklama geldi.

BMW AG, tedarikçi Continental AG’nin 1,5 milyon aracı etkileyen arızalı fren sistemi nedeniyle yaşanan geri çağırma ve teslimat duraklamaları yüzünden bu yıl için kâr marjını düşürdüğünü açıkladı. BMW, bugün yaptığı açıklamada, otomobil üreticisinin geçen yılın aynı dönemine göre belirgin şekilde daha düşük kazançlar elde edeceğini ve otomobil üretim marjının yüzde 6 seviyelerine kadar inebileceğini belirtti. Şirketin önceki kâr marjı yüzde 8 ila yüzde 10 arasında bulunuyordu.

Bu açıklamanın ardından BMW’nin hisseleri, Mart 2022’den bu yana en büyük günlük düşüşü yaşarak yüzde 7,7 oranında değer kaybederken, Continental’in hisseleri de yaklaşık yüzde 7,5 oranında geriledi.Geri çağırma ve teslimat duraklamaları, geçen yıl BMW’nin kendi markası ve Mini markaları dahil olmak üzere toplamda 2,25 milyon araç sattığı düşünüldüğünde, şirket için ciddi bir sorun olarak değerlendiriliyor.

KAYNAK : HABER MERKEZİ

 

YORUM YAP