DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Audi Hibrit araçlarla yeni bir döneme başlıyor !

Yayınlanma Tarihi : Google News

Audi, daha önce duyurduğu 2033’ten itibaren tamamen elektrikli bir model yelpazesine sahip olma hedefine sadık kalacak. Audi, içten yanmalı motorlardan elektrikli araçlara geçişin öngörülenden daha uzun süreceğini belirterek, önümüzdeki yıllarda hibrit araç ürün gamını genişletme kararı aldı. Şirket, 2033 yılı itibarıyla tamamen elektrikli bir model yelpazesine sahip olma hedefine sadık kalmaya devam ederken, bu geçiş sürecinde her segmentte içten yanmalı ve elektrikli seçenekleri sunarak müşteri tercihlerine daha fazla esneklik sağlamayı planlıyor. Örneğin, Audi Q5 ve Q6 E-tron modelleri bu stratejiyi izliyor.

Audi CEO’su Gernot Döllner, şirketin gelecek 10 yıla yönelik stratejisinin uzun vadeli planlamaya dayandığını vurgulayarak, içten yanmalı ve elektrikli araçlar arasında geçiş sürecinin önemli olduğunu belirtti. Şu anda plug-in hibrit araçlara olan talebin arttığını söyleyen Döllner, yeni nesil PHEV modelleri için özel olarak tasarlanan bir içten yanmalı motor ailesi geliştirdiklerini açıkladı. Bu modeller, daha büyük bataryaları sayesinde elektrikli modda 100 km’ye kadar seyahat edebilecekler.

Audi’nin elektrifikasyon stratejisi kapsamında, geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Audi A5 ve diğer modeller, markanın ileriye dönük planlarının bir parçası olarak değerlendiriliyor. Döllner, elektrikli araçların önümüzdeki yıllarda ana akım haline geleceği inancını vurgularken, şirketin bu dönüşüm sürecine odaklanmış olduğunu belirtti.

Audi’nin içten yanmalı motorlardan elektrikli araçlara geçiş stratejisi, otomotiv endüstrisindeki genel eğilimler doğrultusunda şekilleniyor. Diğer büyük otomobil üreticileri de benzer taahhütlerde bulunarak, hem içten yanmalı hem de elektrikli araçlara yönelik uzun vadeli planlarını açıklıyorlar.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

Audi, daha önce duyurduğu 2033’ten itibaren tamamen elektrikli bir model yelpazesine sahip olma hedefine sadık kalacak. Audi, içten yanmalı motorlardan elektrikli araçlara geçişin öngörülenden daha uzun süreceğini belirterek, önümüzdeki yıllarda hibrit araç ürün gamını genişletme kararı aldı. Şirket, 2033 yılı itibarıyla tamamen elektrikli bir model yelpazesine sahip olma hedefine sadık kalmaya devam ederken, bu geçiş sürecinde her […]

DEVAMINI OKU