DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Hyundai’nin fütüristik otomobili seri üretime geçiriyor!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Hyundai’nin fütüristik otomobili seri üretime geçiriyor!

Hyundai, 1974 model Hyundai Pony Coupe’ye modern bir saygı duruşunda bulunan N Vision 74 konseptinin üretime geçeceğini duyurdu.

Koreli otomotiv devi Hyundai, N Vision 74 modelinin seri üretime girebileceğine dair heyecan verici sinyaller verdi. 2024 CEO Investor Day etkinliğinde yapılan sunumda, şirketin elektrikli araç hedefleri ve hibrit modelleriyle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Ancak sunumda dikkatleri üzerine çeken asıl konu, N Vision 74 oldu.

Henüz araca dair resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, Hyundai’nin “yüksek performanslı EV’ler” planları arasında adının geçmesi, tüketicilerde büyük bir heyecan yarattı. ETNews tarafından Aralık ayında yayınlanan bir habere göre, Hyundai’nin N Vision 74 modelinden sınırlı sayıda, yalnızca 100 adet üretileceği ve bunların 70 tanesinin trafiğe çıkacağı, 30 tanesinin ise yarış amaçlı kullanılacağı belirtiliyor. Eğer bu bilgi doğruysa, Hyundai’nin hidrojen teknolojisini pek zorlanmadan geliştirmesi mümkün olacak.

Araç, hidrojen ve elektrik güç kombinasyonu ile toplamda 800 beygir güç sunması bekleniyor. Henüz teknik veriler hakkında kesin bilgiler bulunmasa da, N Vision 74’ün tam anlamıyla bir “yer uçağı” olacağı iddia ediliyor.

Hyundai, son zamanlarda 80’li yılların tasarımlarına yönelik bir obsesyon geliştirmiş gibi görünüyor. N Vision 74, 2022 N Day etkinliğinde tanıtıldığında büyük bir ilgiyle karşılanmış ve olayın başrolü olmayı başarmıştı. Tasarımının, Geleceğe Dönüş efsanesinin ikonik DeLorean DMC-12’sine benzerliği, retro fütüristik tasarım akımı ve Cyberpunk 2077 oyununun popülaritesi, N Vision 74’ün popülaritesini artıran faktörler arasında.

Hyundai’nin retro fütüristik tasarıma sahip tek modeli N Vision 74 değil. Şirket, 1985 yılında ürettiği amiral gemisi sedanını da benzer bir yaklaşımla yeniden tasarlamış durumda. Heritage Series Grandeur adıyla tanıtılan bu tamamen elektrikli otomobil, Hyundai’nin geçmişle geleceği birleştirme çabasının bir örneği olarak öne çıkıyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

 

YORUM YAP