DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Çinli otomobil devi BYD rekabeti artırıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Çinli otomobil devi BYD rekabeti artırıyor

Çin’deki genel elektrikli araç yavaşlamasına rağmen BYD’nin satışları Ağustos ayında rekor kırdı.

Çinli elektrikli otomobil devi BYD, Ağustos ayında binek araç satışlarında rekor kırarak sektördeki güçlü konumunu pekiştirdi. Şirket, yıllık bazda %30 oranında bir artışla toplam 370,854 binek araç sattığını duyurdu.

Bu dönemde, sadece bataryalı araç satışları %12 oranında artarken, hibrit motorlu araç satışları dikkat çekici bir şekilde %48 oranında yükseldi. Hibrit araçlar, geçen ay satılan BYD araçlarının üçte ikisinden fazlasını oluşturdu. Öte yandan, birçok yeni enerji aracı girişimi, Ağustos ayında teslimat rakamlarında bir düşüş yaşarken, BYD’nin bu performansı sektördeki rekabeti artıran bir etki yarattı.

Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye’de açacağı fabrikayla dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz ay imzalanan anlaşma, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu arasında gerçekleşti.

Yapılan sözleşmeye göre, BYD’nin Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yaparak, yıllık 150 bin araç kapasitesine sahip elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi kurması planlanıyor. Ayrıca, tesis kapsamında sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik bir Ar-Ge merkezi de hayata geçirilecek.

2026 yılının sonuna kadar üretime başlaması hedeflenen yeni tesis, yaklaşık 5 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak. BYD’nin Türkiye’deki bu yatırımı, otomotiv sanayiinde önemli bir atılım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

YORUM YAP