DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yenilenen Volvo XC90, 4 Eylül’de tanıtılacak!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yenilenen Volvo XC90, 4 Eylül’de tanıtılacak!

Yenilenen 2025 Volvo XC90, 4 Eylül’de tanıtılacak. Selefinde olduğu gibi hibrit motorla satışa sunulacak.

İsveçli otomobil üreticisi Volvo kısa süre önce önümüzdeki yıl itibarıyla elektrikli modeller gelene kadar Türkiye’de sedan satmayacağını açıklamıştı. Volvo, yenilenen XC90 SUV modelini Eylül ayında tanıtmaya hazırlanıyor.

Yenilenen XC90’ın tasarımına ilişkin küçük bir ipucu da paylaşıldı. Bu görselde XC90’ın ön tasarımının tıpkı %100 elektrikli kardeşi EX90 gibi pürüzsüz olacağı belirtildi. XC90’ın motor kaputu (altta) üzerindeki çizgiler elektrikli versiyona göre daha hareketli. LED farların grafikleri de biraz daha farklı ancak Volvo’nun Thor’un çekicine benzeyen ışık imzası varlığını sürdürüyor.

Yeni Volvo XC90, hibrit motorla satışa sunulacak. İsveçli üretici, EX90 ve XC90’ın farklı müşteri kitlesine hitap eden iki farklı model olduğunu belirtiyor. Bu nedenle iki modelin birbirinin satışlarını engellemeyeceğini düşünüyor. Şimdilik motor seçeneğinin hafif hibrit olup olmayacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Çinli Geely’nin çatısı altında faaliyet gösteren şirket sadece PHEV yani şarj edilebilir hibrit sunmayı planlıyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

 

YORUM YAP