DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ford, elektrikli araç stratejisinde önemli değişiklikler yaptı! Bazı modeller iptal edildi…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ford, elektrikli araç stratejisinde önemli değişiklikler yaptı! Bazı modeller iptal edildi…

Alman otomotiv devi üç sıralı SUV modelinin iptal edildiğini duyurdu ve elektrikli kamyonetinin de ertelendiğini açıkladı.

Alman otomobil üreticisi Ford, elektrikli araç geçişine yönelik planlarında önemli değişikliklere gittiğini duyurdu. Bu değişiklikler, bazı model iptalleri ve ertelemeleriyle birlikte, şirketin elektrikli araç stratejisinde yeni bir dönemin başladığını gösteriyor.

Bu kapsamda, 2026 yılında yeni bir dijital ticari aracın tanıtılması ve 2027’de iki yeni gelişmiş pickup modelinin piyasaya sürülmesi planlanıyor. Yeni alınan kararlar, bazı elektrikli araçların da iptal edilmesine neden oldu. Örneğin, şirket üç sıralı SUV modelini üretme planlarından vazgeçti. Ford elektrikli üç sıralı SUV‘unu iptal ediyor ve yeni bir elektrikli pickup modelinin 2027’de geleceğini söyleyerek erteleme de yapıyor.

Bu arada Ford, üç sıralı SUV’unu bir süre önce zaten 2027’ye ertelemişti; iptaliyle birlikte şirket şimdi yeni fosil ve hibrit motorlu üç sıralı SUV’lar üretmeye yönelecek. Bununla birlikte, Ford’un tamamen elektrikli araçlar için yıllık sermaye harcamalarının payı yüzde 40’tan yüzde 30’a düşecek.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

YORUM YAP