DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ford, dört kapılı Mustang Coupe’nin yeni tasarımlarını tanıttı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ford, dört kapılı Mustang Coupe’nin yeni tasarımlarını tanıttı!

Ford, Las Vegas, Nevada’daki ABD bayilerinde dört kapılı Mustang Coupe’nin yeni tasarımlarını ortaya koydu. 

Ford, Las Vegas, Nevada’daki ABD bayilerinde dört kapılı Mustang Coupe’nin yeni tasarımlarını ortaya koydu. “Mach 4” adıyla anılacağı bildirilen bu dört kapılı coupe konsepti, yapılan bir sunum sırasında tasarım render’ları ile tanıtıldı. Ford’un yeni modelinin tasarımının, Porsche Panamera gibi üst düzey araçlarla benzerlik göstereceği tahmin ediliyor.

Bunun yanı sıra Ford, piyasaya süreceği yeni bir düşük maliyetli elektrikli araç (EV) platformu üzerinde üç yeni model geliştirmeyi planlıyor. Bu modeller arasında bir crossover veya SUV ile bir küçük pikap bulunuyor.

Mevcut Ford Mustang Mach-E’nin, Tesla Model Y gibi rakiplerle başa çıkmakta zorlanacağı ve yüksek maliyetinin bir engel teşkil ettiği düşünülüyor. Bu sebeple, daha maliyet odaklı bir EV platformu inşa etmek amacıyla özel bir ‘skunkworks’ departmanı kuruldu.

Bu gelişme, Audi, BMW ve Volkswagen gibi birçok global otomobil markasının daha uygun fiyatlı elektrikli araçlara yönelmesiyle birlikte dikkat çekiyor. Ford’un bu adımları, elektrikli araç pazarındaki rekabet ortamını daha da şekillendirecek gibi görünüyor.

Sadece dört kapılı modelle değil, üstü açık bir modelle daha karşımıza çıkmaya hazırlanan Mustang, bu modelin kaputunun altında V dizilimde yerleştirilmiş 8 silindire sahip bir motor taşıyacak. Manuel şanzıman ile birleştirilen bu V8 motor, yüksek hacim ve beygir ile eğlenceli anlarınıza ortak olacak.

Tüm bunlara ek olarak arazı kullanımına hitap eden dört çeker bir Mustang modeli ile de karşılaşmamız muhtemel görünüyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

YORUM YAP