DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Ford, devrim niteliğindeki yeni patentiyle hız ihlallerini tespit edip polise bildirecek!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ford, devrim niteliğindeki yeni patentiyle hız ihlallerini tespit edip polise bildirecek!

Ford’un yeni patent başvurusuna göre araç üstü kamera ve sensör teknolojisiyle hız yapan sürücüler tespit edilip polise bildirilebilecek.

Ford Motor Company, yeni bir patent başvurusu ile hız ihlallerini tespit etmede devrim niteliğinde bir teknoloji geliştirmeyi hedefliyor. 18 Temmuz’da ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne sunulan patent başvurusu, “Hız İhlallerini Tespit Etmeye Yönelik Sistemler ve Yöntemler” başlığını taşıyor ve araçların çevresindeki arabaların hızını izlemesine, fotoğraflarını çekmesine ve bu bilgileri polise iletmesine olanak tanıyor.

Patent başvurusunda, hız yapan araçların fotoğraflarının, hızlanma zamanının, yerinin ve hızının detaylarını içeren bir rapor şeklinde nasıl paketleneceği açıklanıyor. Bu rapor, yol boyunca yerleştirilen otomatik izleyicilere internet aracılığıyla gönderilecek ve trafik polislerinin bu bilgileri hızlı bir biçimde paylaşmasını sağlayacak.

Ford’un başvurusunda, trafik polisinin hız yapan araçların yerini tespit etmedeki zorluklarına dikkat çekilirken, “trafik polisi ve/veya diğer kolluk kuvvetlerinin bu tür görevleri yerine getirmesine yardımcı olacak sistem ve yöntemlerin sağlanması arzu edilir” ifadesine yer verildi.

Dünyanın önde gelen otomobil markalarından biri olan Ford, Experian’a göre 2023 yılında yeni araç tescillerinin yüzde 12’sini gerçekleştirerek Amerika pazarında üçüncü sırada bulunuyor.

Ancak, gizlilik savunucuları bu planı eleştiriyor. Veri gizliliği ve araştırma firması ObscureIQ’nun kurucu ortağı Jeff Jockisch, “Tüketicilere hız nedeniyle birbirlerini kolluk kuvvetlerine bildirme olanağı vermek oldukça distopik” dedi ve “Bu teknoloji açısından kaygan bir zemin. Bu çok kötü bir fikir” şeklinde konuştu.

Bir Ford sözcüsü, geliştirilen teknolojinin yalnızca otomobil üreticisinin polise sattığı kolluk kuvvetleri araçlarına yönelik olduğunu belirtti.

Ford’un yeni patent başvurusu, ileri teknoloji sensörlerin özellikle Ford Police Interceptor gibi kolluk kuvvetleri araçlarında uygulanmasına yönelik bir inovasyonu işaret ediyor. Patent, bu teknolojinin mevcut sistemlerle entegre edilerek kolluk kuvvetlerinin bugün sahip olduğu yetenekleri otomatik hale getirebileceğini öne sürüyor. Ford sözcüsü, gelecekteki kolluk kuvvetleri araçlarının sensörlerle donatılacağını ifade etti. Ancak, patent başvurusunda bu teknolojinin ortalama tüketicilere satılan otomobillerde de kullanılıp kullanılamayacağına dair bir bilgi verilmedi. Dolayısıyla, teknolojinin yalnızca Ford’un polise satış yaptığı araçlarla sınırlı olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi 

 

YORUM YAP