DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Audi’den Çin otomobil pazarına şaşırtıcı karar: Dört halkalı logo tarih oluyor!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Audi’den Çin otomobil pazarına şaşırtıcı karar: Dört halkalı logo tarih oluyor!

Audi, Çin otomobil pazarında dikkat çekici bir karar aldı. Dört halkalı logosunu değiştirecek.

Audi, Çin pazarında sunacağı yeni elektrikli otomobil serisi için dikkat çekici bir karar aldı. Bu serinin dört halkalı Audi logosunu taşımayacağı, markanın imajını koruma ve yerel tedarikçilere olan bağımlılığı artırma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Çinli ortak SAIC ile birlikte geliştirilen bu yeni otomotiv mimarisi, Çinli teknoloji girişimi Momenta’nın CATL batarya ve gelişmiş sürüş destek sistemi (ADAS) ile donatılacak. Ayrıca, SAIC’in EV markası IM Motors’un elektrik mimarisi bu seride kullanılacak.

Kasım ayında tanıtılacak olan konsept otomobilin logolu olup olmayacağı, ya da sadece Audi ismi taşıyıp taşımayacağı konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, Audi’nin bu yeni serisi için 2030 yılına kadar dokuz model planlandığı belirtiliyor. Şirketin, bu serinin marka hikayesini açıklayacak olması da bekleniyor.

Audi’nin Çin pazarındaki mevcut elektrikli araçları dört halkalı Audi logosunu taşımaya devam edecek. Bunlar, ortak girişim ortağı FAW ile geliştirilen Q4 e-tron, SAIC ile geliştirilen Q5 e-tron SUV ve bu yıl ilerleyen zamanlarda piyasaya sürülecek olan FAW ile yapılan Q6 e-tron modelini içeriyor. Q6 e-tron, Audi’nin VW’nin gelişmiş premium platform elektrikli (PPE) platformunu kullanan ilk aracı olacak ve Huawei tarafından sağlanan bir ADAS ile donatılacak.

Audi’nin Çin’deki EV satışları 2024’ün ilk altı ayında 10.000’in altında kaldı, bu rakamın Çinli premium EV markaları Nio ve Zeekr’in sekiz katı kadar yüksek olduğunu not etmek önemli. Çinli otomobil üreticileri, kendi iç pazarlarında teknoloji meraklısı EV’lerle büyük bir pay kazanırken, yabancı markalar yerel ortaklıklar kurarak bu pazarın dinamiklerine uyum sağlamaya çalışıyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

YORUM YAP