DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yeni Ford Capri 10 Temmuz’da tanıtılacak…

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yeni Ford Capri 10 Temmuz’da tanıtılacak…

Ford, sosyal medyada yayınladığı yeni bir gönderiyle yeni Capri’nin 10 Temmuz Çarşamba günü tanıtılacağını duyurdu.

Ford, 10 Temmuz’da ikinci elektrikli kompakt SUV modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Capri olarak adlandırılan model, Volkswagen‘in MEB platformunu temel alacak ve şirketin Almanya’daki fabrikasında geliştirilecek. Geçen yıl piyasaya sürülen Ford Explorer da MEB platformu üzerinde tasarlandı. Explorer ve Capri, aynı üretim bandında üretilecek. Ford Explorer, Volkswagen ID.4 ile rekabet ediyor. Capri ise fastback gövdesiyle ID.5 ile rekabet edecek. Ford, sosyal medyada yayınladığı yeni bir gönderiyle yeni Capri’nin 10 Temmuz Çarşamba günü tanıtılacağını açıkladı.

Yeni Capri, orijinalinin üretiminin sonlandırılmasından 38 yıl sonra yeniden yollara çıkmış olacak. Otomobil, Fiesta’nın daha önce montajının yapıldığı Ford’un Almanya fabrikasında üretilecek.

Ford Capri, çok güçlü iki motora sahip olacak: 282 beygir güce sahip tek motorlu versiyon ve 335 beygir güce sahip çift motorlu versiyon. Tek motorlu versiyon, 77 kWh bataryasıyla 570 km menzil sunacak ve 0’dan 100 km/sa 6,4 saniyede hızlanacak. Çift motorlu versiyon, 79 kilovat saatlik bir batarya ve 529 kilometre menzil ile 5.3 saniyelik 0-100 km/sa hızlanma değerine sahip. Ford’un resmi olarak 10 Temmuz’da tanıtacağı modelin, yaklaşık 42 bin euro fiyat etiketiyle satışa sunulması planlanıyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

 

YORUM YAP