DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Japon otomotiv devi Toyota, gelişmiş otonom sürüş teknolojisi ve yeni bataryayı tanıttı

Yayınlanma Tarihi : Google News
Japon otomotiv devi Toyota, gelişmiş otonom sürüş teknolojisi ve yeni bataryayı tanıttı

Sevilen otomobil markası Toyota gelişmiş otonom sürüş ve yeni bir LFP batarya tanıttı.

Toyota, elektrikli otomobil çağına yetişmeye çalışıyor. Otomobil satışları açısından dünyanın bir numarası, sürücü desteği konusunda da yoğun bir şekilde çalışıyor ve önümüzdeki yılın başlarında Çin’de gelişmiş bir otonom sürüş aracı piyasaya süreceğini belirtti. Söz konusu otomobil doğrudan Toyota tarafından değil, Japon şirketin devlete ait üretici Guangzhou Automobile Group ile kurduğu ortak girişim tarafından üretilecek: GAC-Toyota.

Çinli otomobil üreticisi Bozhi, yeni sürücü destek teknolojisiyle donatılmış ilk modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bozhi 3X adlı bu SUV modeli, otoyolda sürücü müdahalesi olmadan seyahat edebilecek ve kentsel türdeki çeşitli durumları başarıyla aşabilecek. Ayrıca, sürücü araçta olmadan belirlenen alana kendi kendine park edebilecek. Bu yenilikçi teknoloji ile donatılmış olan Bozhi 3X, sürücülere güvenli ve konforlu sürüş deneyimi sunmayı hedefliyor.

Bu yeni teknolojinin arkasındaki yazılım, aralarında Mercedes’in de bulunduğu bir dizi otomobil üreticisinin dikkatini çekmiş olan Momenta Global isimli startup tarafından geliştirilecek. GAC-Toyota, Huawei ile beraber kurduğu ortaklık sayesinde araç içinde gelişmiş iletişim sistemleri sunacak. Bu yeni dijital platformun ilk lansmanının 2025 yılında yapılması planlanıyor.

Geçtiğimiz hafta Guangzhou’da düzenlenen bir konferansta yeni otonom sürüş teknolojisinin duyurusu yapıldı. Bu duyuruda, en geç 2026 veya 2027’ye kadar hazır olacak lityum demir fosfat (LFP) bazlı yeni bir batarya teknolojisi tanıtıldı. Bu teknoloji, elektrikli otomobil üretim maliyetlerini %40’a varan oranda azaltacak.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

YORUM YAP