DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Yeni Volkswagen jetta tanıtıldı!

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yeni Volkswagen jetta tanıtıldı!

Alman otomobil devi Volkswagen, yeni Jetta’yı tanıttı. C-segment sedan modern görünümü ile öne çıkıyor.

Avrupa ve Türkiye’de de oldukça popüler olan Jetta artık sadece belirli pazarlarda satılıyor. Alman marka yenilediği otomobili ABD’de tanıttı. C-segment sedan modern bir görünüme kavuştuğu ve daha ucuz hale geldiği belirtildi.

TEKNİK DETAYLAR

Başlangıç fiyatı 21.995 dolar olarak belirlenen 2025 Volkswagen Jetta, ilk etapta yeniden tasarlanan ön ızgara ve tamponuyla dikkat çekiyor. Araçta kullanılan yeni LED farların arasına opsiyonel olarak bir ışık şeridi eklenebilecek.

Sedan otomobilin arka tarafında yenilenen bagaj kapağı ve stop lambalarını birbirine bağlayan ışık şeridi göze çarpıyor. Jetta GLI modelinde ise geleneksel olarak daha agresif hatlara sahip. Volkswagen Jetta’nın iç mekanı yeniden tasarlanırken, ön konsoldaki multimedya ekranı 8.0 inçe yükseltildi. Ayrıca araçta Golf’ten uyarlanan klima kontrol paneli mevcut. Alman marka GLI modelinde yeni bir ısıtmalı spor direksiyon simidine yer verildi.

2025 Volkswagen Jetta’da çift bölgeli klima kontrolünün yanı sıra sesli kontrol, akıllı telefonlar için kablosuz şarj, adaptif hız sabitleyici, otomatik frenleme, şerit takip asistanı ve kör nokta uyarı sistemi de artık tüm modellerde standart olarak sunulacak.

Yeni Jetta’nın motor yelpazesinde değişiklik bulunmuyor. Standart versiyon 1.5 litrelik 160 beygir gücünde turbo motorla gelirken, GLI varyantı 2.0 litrelik 231 beygir gücünde bir motora sahip. Ayrıca artık manuel şanzıman seçeneği bulunmuyor. Otomobilin 1.5 litrelik versiyonuna 8 vitesli otomatik şanzıman, 2.0 litrelik versiyonuna ise 7 vitesli DSG şanzımanla karşımıza çıkıyor.

Kaynak: Sanayi Gazetesi

YORUM YAP