DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

Araştırma kuruluşu, Çin’in büyük otomobillere uygulanan gümrük vergilerini yüzde 25’e yükseltmesi gerektiğini söylüyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Araştırma kuruluşu, Çin’in büyük otomobillere uygulanan gümrük vergilerini yüzde 25’e yükseltmesi gerektiğini söylüyor

Hükümete bağlı bir otomobil araştırma kurumu uzmanı, Çin’in Global Times gazetesine yaptığı açıklamada, Çin’in büyük benzinli otomobillere yönelik ithalat vergilerini yüzde 25’e yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Çin Otomotiv Teknolojisi ve Araştırma Merkezi (CATARC) baş uzmanı ve Çin Otomotiv Stratejisi ve Politika Araştırma Merkezi müdür yardımcısı Liu Bin, %25’lik gümrük vergisi oranının DTÖ kurallarına uygun olduğunu söyledi. Şu anda Çin’in otomobillere yönelik mevcut ithalat vergisi %15.

Hükümete bağlı CATARC’tan Liu, devlet kontrolündeki gazeteye verdiği demeçte, “İthal benzinli sedanlar ve 2,5 litreden daha büyük motorlara sahip spor hizmet araçları için önerilen tarife oranı ayarlaması yalnızca DTÖ kurallarına uygun değil” dedi.

Bunun aynı zamanda yerel ve uluslararası pazarların dengelenmesine yardımcı olacağını ve yeşil ve düşük karbonlu kalkınmaya yönelik politika hamlesini destekleyeceğini söyledi.
Daha büyük motorlara sahip otomobillere yönelik daha yüksek vergi, esas olarak Çin’e SUV ve sedan ihraç eden Alman otomobil üreticilerini etkileyecek.
Liu’nun, “Ayrıca bazı ülke ve bölgelerin yeni enerjili araç sektöründe, yeşil kalkınma konseptine aykırı olan ve piyasa ekonomisi ilkeleri ile DTÖ kurallarını ihlal eden kısıtlayıcı önlemler aldığını da fark ettik.” dedi.
ABD, elektrikli araçlar da dahil olmak üzere Çin’den ithal edilen bir dizi ürüne yönelik yeni ve yüksek gümrük vergilerini açıkladı. Avrupa Komisyonu, ek vergilere yol açması beklenen Çin yapımı elektrikli araçları araştırıyor.
Önerilen tarife artışının yeşil geçişi hızlandıracağını ve başka yerlerdeki korumacı önlemlerden temel olarak farklı olduğunu söyledi.
Kaynak: Reuters

YORUM YAP