DOLAR 32,3587 % 0.16
EURO 34,8521 % 0.28
STERLIN 40,4661 % 0.12
FRANG 35,6271 % 0.14
ALTIN 2.398,71 % 0,23
BITCOIN 61.425,99 -1.896

Tatilcilerin Uludağ’da Karavanlı Kamp Keyfi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Tatilcilerin Uludağ’da Karavanlı Kamp Keyfi

Bursa’da Hava Sıcaklığının Kent Merkezinden 10-12 Derece Daha Düşük Olduğu Uludağ’daki Kamp Alanları, Karavanların Akınına Uğruyor.

Bursa’da hava sıcaklığının kent merkezinden 10-12 derece daha düşük olduğu Uludağ‘daki kamp alanları, karavanların akınına uğruyor.

Kış aylarında şehirde park edilen karavanlar, bunaltıcı sıcaklarla birlikte yüksek rakımlı tepelere çıkartılarak serin havada ev konforu sunuyor. Çobankaya’da 2 ay boyunca kalan aileler, karavanların içinde mutfağından banyosuna, uydulu televizyon yayınından buzdolabına her türlü konforla tabiatın kucağında hayat sürüyor.

Bursa 1050 Konutlar’da ikamet eden emekli Ali Özdamar, 50 bin liraya mal olan motokaravanı ile yılın 2-3 ayı değişik yörelerde dolaştığını söyledi. Emekli olduktan sonra Türkiye‘yi gezme sevdasıyla 2 yıl önce Fiat Ducato araç üzerine karavan yaptırdığını anlatan Özdamar, “Gece soğuk olması halinde 8 saatte 1.5 litre mazot tüketerek karavanı ısıtabiliyoruz. Aynı şekilde Uludağ gibi elektrik olan yerlerde gerektiğinde klimamızı çalıştırıyoruz. Aracın içindeki akü sistemiyle uzun süre buzdolabı, televizyon

gibi elektrikli cihazları çalıştırma imkanımız oluyor. Çobankaya’da güneş altında durmasına rağmen aracın yalıtım sisteminin kalitesinden dolayı gündüzleri çok sıcak olmuyor, geceleri ise çadırdakiler kadar üşümüyoruz. Karavanda aynı anda 5 kişi kalabiliyor. Her türlü konforumuz mevcut, hiçbir sıkıntı yaşamadan 2 ay Çobankaya’da şehre göre çok daha serin bir hayat sürüyoruz” dedi.

Uludağ’da daha önce çadırda kalan ancak 2 yıl önce Otokop’da gördüğü çekmeli karavanı 8 bin liraya alan Şaban Uz ise, sağlanan konfordan mutlu olduklarını söyledi. Çadırda eşya toplamanın ve taşımanın çok zahmetli olduğunu anlatan Uz, “Karavanda her şey yerli yerinde duruyor. Nihayetinde karavanı çekicisi olan bir araçla getirip bırakıyorsunuz. 2 ay sonra kamp bitince dönerken götürüyorsunuz. Eşya taşıma derdi yok. Her türlü imkan var. Buzdolabı, ocak, televizyon, gündüz masa olup gece yatak olan bir

oturma grubu, ayrıca çift kişilik yatak, banyo ve mutfak imkanı bizleri huzurlu kılıyor. Rahatlığından dolayı huzurlu bir tatil yapıyoruz” diye konuştu.

Çobankaya’da 10 yıl çadırda kamp yaptıktan sonra karavana geçen Ayhan Şen de, eşiyle konforlu bir yaz geçirmekten mutlu olduğunu dile getirdi.

Uydu sistemi ve çanak antenle her türlü gelişmeyi takip etme imkanları olduğunu belirten karavancılar, 15 ile 18 metrekare arasındaki araçlarında her türlü imkanın sıkıştırılmış ve pratik kullanımlı bir şekilde tasarlanmasından mutlu olduklarını söyledi.

(İRF-CC-CC-Y)

 

Kaynak: İHA

YORUM YAP